Okulumuz Tarihçesi

18.12.2012 3820

OKULUMUZ TARİHÇESİ

Okulumuz Ziya Paşa İlköğretim Okulu adıyla 1992-1993 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime açılmıştır. 25 Şubat İlköğretim Okulunun yıkılıp yerine yenisi yapılıncaya kadar 1998 yılında itibaren okulumuzda iki okul birlikte eğitim öğretim hizmetini sunmuşlardır. Ayrıca 2000-2001 eğitim öğretim yılında İspir Lisesi ile birlikte okulumuzda eğitim öğretim hizmetini birlikte yürütmüştür. Okulumuzda 2009 yılında büyük onarım olarak pencere doğraması değişmiş, ayrıca iç birimlerin boyası da yapılmıştır. 2010 yılı yaz tatilinde okulumuzun kalorifer kazanı ve çatısının bir kısmı yenilenmiştir.2011 yılında İspir Belediyesi tarafından okulumuzun bahçesinin tabanı kilit taş ile kaplanmıştır. Okulumuz aile birliği katkılarıyla Atatürk büstü yeniden yaptırılmıştır. İkince kademe sınıflarımıza sınıf düzeninde derslik sistemine geçilmiştir. Sınıflarımızda bilgisayar ve projeksiyon alt yapı sistemi kurulmuştur. Okulumuz çıkarılan 6287 sayılı yasa gereğince ortaokula dönüştürülmüş olup, ilçe merkezinde bağımsız ortaokul olarak hizmet veren tek ortaokul durumundadır. 15/06/2012 tarihi itibariyle okulumuz Ziya Paşa Ortaokulu adını almıştır.